previous
next

De instellingen en evenementen om te ontdekken van 5 tot 8 oktober 2023

gepubliceerd op 06.10.23

Het Blok 7 van Gare Maritime zal gedurende de periode van 5 tot 8 oktober 2023 zes Belgische instellingen verwelkomen ter gelegenheid van de vierde editie van de Brussels Drawing Week. De instellingen en evenementen om te ontdekken zijn:

• Het Centre de la Gravure et de l'Image imprimée met de tentoonstelling Een museum : drie collecties en de gravureworkshop Wie is het?

• Het Cultuurcentrum Strombeek met de tentoonstelling Sound of a moment van Gwendolyn Lootens

• Het Design Museum Brussels met de tentoonstelling Christophe Gevers: Schetsen en plattegronden

• ENSAV La Cambre met de collectieve tentoonstelling SOME BODY STRANGE en artistieke prestaties

• KBR met de collectieve tentoonstelling Congolines. Congolese werken op papier (ca. 1920-1940) uit de verzameling van KBR

• Het Museum van Elsene met de collectieve tentoonstelling Museum van Elsene x Art on Paper

Meer informatie over het programma van de Brussels Drawing Week is beschikbaar op de website https://www.drawingweek.brussels

 

previous
next

Talks Talks Talks

gepubliceerd op 06.10.23

Kom op vrijdag 06 oktober 2023 naar Talks Talks Talks en ontdek een programma van een halve dag met ontmoetingen en debatten over tekenen en werken op papier. Deze discussies worden geleid door sprekers van verschillende instellingen die een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot de tekenpraktijk zullen behandelen.

* TALK I - 13u-14u : « De werelden van tekenen » voorgesteld door Barbara Soyer van het redactionele en curatoriële platform The Drawer met de kunstenaars Léa Belooussovitch et Sophie Whettnall

* TALK II - 14.30u-15.30u : « Sporen van reizende kunst » voorgesteld door Laura Kollwelter en Lise Vandewal in Engels voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

* TALK III - 16u-17u : « Wanneer het spoor een teken wordt, tekenen als concept » voorgesteld door Mathilde Recoing voor atelier Claude Panier

* TALK IV - 17.30u-18.30u : « Technische tekeningen en archieven – Communiceren, promoten, bewaren » voorgesteld door Giovanna Massoni & Thierry Belenger in Frans voor het Design Museum Brussels Lees meer over deze conferenties hier https://www.drawingweek.brussels/nl/edition-2023-events-nl/

 

previous
next

Rémie Vanderhaegen, Winnaar van de Eeckman Art Prize 2023

gepubliceerd op 07.09.23

Voor het zevende jaar op rij reikt Art on Paper, met de steun van Eeckman, de Eeckman Art Prize uit, een prijs voor kunstenaars en kunststudenten wiens praktijk affiniteit heeft met tekenen. De winnaar van de Eeckman Art Prize 2023 is Rémie Vanderhaegen, een Belgische kunstenaar geboren in 1994 en woonachtig te Brussel. Hij stelt zijn werk sinds 2016 tentoon in België tijdens verschillende solo- en groepstentoonstellingen en is vanaf 2021 betrokken bij de curatoriële projecten van de artist-run projectruimte SpareWheel. We nodigen jullie uit om zijn soloshow te komen ontdekken van 5 tot 8 oktober in Art on Paper. De kunstenaar zal er zijn project Herms and Terms (2023) presenteren, dat de dominante thema's van zijn praktijk samenbrengt : de interpretatie van tekens, terminologie en taal, maar ook zijn fascinatie voor de veranderende, ongrijpbare en dubbelzinnige aard van de werkelijkheid.

previous
next

NIEUWS - KOOP UW TICKETS ONLINE

gepubliceerd op 30.08.23

Koop nu uw Art on Paper-tickets online!

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op de 8e editie van Art on Paper, gelegen in het hart van de Gare Maritime in Brussel. Reserveer uw tickets en vermijd wachten in de rij ter plaatse.

Klick HIER om je tickets online te reserveren

(standaard - €15 / student & werkzoekenden - €8 / kind < 16 jaar - €0)

Belangrijke opmerking: donderdag 5 oktober is alleen op uitnodiging. De beurs is open voor het publiek van donderdag 6 oktober tot en met zondag 8 oktober, van 11.00 tot 19.00 uur.

previous
next

Eerste kunstbeurs in het Gare Maritime

gepubliceerd op 19.05.23

Art on Paper heeft het Gare Maritime (site Tour & Taxis) uitgekozen om er zijn 8e editie te organiseren. Met deze keuze wil de beurs het Gare Maritime van 5 tot 8 oktober 2023 omvormen tot het "Grand Palais of drawing in Brussels".

Het decor omvat grote tentoonstellings- ruimten voor de galerieën, verdeeld over twee hoofdgangen, die uitkomen op de binnentuinen en de uitwisselings- ruimten, en die rechtstreeks toegang geven tot de gastronomische hal van het station (meer dan 10 eetgelegenheden van Michelin-chefs en rijzende sterren uit de gastronomie). Op de beurs zijn er ook talks, een bookshop en een loungebar, die bij vorige edities erg populair waren.

Ontdek hier een voorproefje van de installatie ervan in het centrale schip van dit innovatieve en energieneutrale gebouw.

previous
next

SELECTIECOMITÉ 2023

gepubliceerd op 16.05.23

De selectie van de galerijen is toevertrouwd aan een onafhankelijk selectiecomité van persoonlijkheden die ons de eer bewijzen ons selectiecomité voor 2023 te vormen.

· Anne Bambynek, Curator Nationale Bank van België

· Frédéric de Goldschmidt, Kunstverzamelaar en oprichter, Cloud Seven

· Joost Declercq, Artistiek directeur, Art on Paper

· Florence Derck, Art consultant

· Virginie Devillez, Fine Art Expert and Art advisory

· Paul Vanhonsebrouck, Kunstverzamelaar

Het comité bestudeert de aanvragen en ziet toe op de kwaliteit, de complementariteit en de originaliteit van de artistieke voorstellen.

Lees hier meer over ons selectiecomité.

previous
next

EECKMAN ART PRIZE 2023: de projectoproep is geopend!

gepubliceerd op 05.05.23

De EECKMAN ART PRIZE staat uitsluitend open voor kunstenaars en kunststudenten die een affiniteit met tekenen hebben.

De winnaar van de EECKMAN ART PRIZE krijgt de kans om zijn werk als solotentoonstelling te tonen tijdens de beurs Art on Paper (5 tot 8 oktober 2023) en in de ontvangstruimte van Eeckman tijdens de Brussels Drawing Week (2 tot 8 oktober 2023).

Vanaf 2023 wordt de winnaar ook door Eeckman uitgenodigd om zijn of haar werk te presenteren in het internationale netwerk van de groep in Parijs, Genève en/of Monaco.

De projectoproep loopt van 4 mei tot 2 juni 2023 om 12:00 uur (CET Brussel).

Solliciteer via dit formulier. Meer informatie hier.

previous
next

Internationale zichtbaarheid voor de winnaar van de EECKMAN ART PRIZE 2023

gepubliceerd op 04.05.23

Eeckman breidt zijn engagement voor jonge hedendaagse kunst verder uit en biedt de winnaar van de EECKMAN ART PRIZE de mogelijkheid om zijn werken internationaal tentoon te stellen in de Eeckman-kantoren te Parijs, Genève en/of Monaco.

Deze internationale zichtbaarheid biedt de winnaar van de EECKMAN ART PRIZE nieuwe perspectieven voor ontmoetingen, uitwisselingen en tentoonstellingen.

Behalve deze uitzonderlijke tentoonstelling biedt de EECKMAN ART PRIZE sinds 2016 ook productieondersteuning, een aanzienlijke mediapubliciteit en een solotentoonstelling tijdens de beurs Art on Paper en in de ontvangstruimtes van Eeckman Art tijdens de Brussels Drawing Week.

De projectoproep wordt officieel geopend op 4 mei 2023 en sluit op 2 juni 2023. De winnaar wordt eind juni 2023 bekendgemaakt.

previous
next

CALL FOR APPLICATION

gepubliceerd op 20.03.23

De inschrijvingen voor de 8e editie van Art on Paper zijn nu geopend voor galerijen. De deadline voor aanvragen is 24 mei 2023. Alle aanvragen worden voorgelegd aan het selectiecomité van de beurs, waarvan de samenstelling binnenkort bekend wordt gemaakt. De selectie van de deelnemende galerijen wordt midden juni 2023 bekendgemaakt.

Meer informatie: Géraldine Hubot, Fair Coordinator & Gallery Relations geraldine@artonpaper.be

previous
next

Brussels Drawing Week : van 02 tot 08 oktober

gepubliceerd op 13.03.23

Op initiatief van Art on Paper zal de 4e editie van de Brussels Drawing Week plaatsvinden van 2 tot 8 oktober 2023 binnen de partnerinstellingen in heel Brussel.

In samenwerking met musea, kunstcentra, stichtingen, kunstacademies en scholen biedt de Drawing Week bezoekers de mogelijkheid het tekenen te (her)ontdekken via een intensief programma van ontmoetingen, tentoonstellingen en bezoeken tijdens de hele tekenweek in Brussel.

Meer informatie via drawingweek.brussels