previous
next

Talks Programma

gepubliceerd op 23.09.22

Neem deel aan "Talks - A cycle of discussions on drawing and works on paper", een onafhankelijk initiatief dat een ruimte wil creëren voor discussies, ontmoetingen en vragen over hedendaagse tekenkunst ter gelegenheid van Art on Paper en de Brussels Drawing Week.

Gecureerd door Marion Adrian
Moderatie door Marion Adrian, Sofie Frederix en Constance Hautier

Talk I - Donderdag 6.10, 14.30 uur - Conserveren, restaureren, tentoonstellen
Met Rebecca Heremans (restaurateur en conservator, S.M.A.K., BE) en Joris Van Grieken (conservator prenten en tekeningen, KBR - Koninklijke Bibliotheek van België, BE).
Moderator: Sofie Frederix - NL - Duur 1u

Talk II - Donderdag 6.10, 16u - Kunstenaarsinterview - Boris Thiébaut
Met Boris Thiébaut (kunstenaar), en Caroline Wolewinski (oprichter en creatief directeur, Bureau Wolewinski, BE)
Moderator: Marion Adrian - FR - Duur 1u

Talk III - Vrijdag 7.10, 14.30 uur - New Generation! 
Met Bérénice Béguerie (Co-Artistiek Directeur, Médor, BE en Co-Editor van Phenicusa Press, FR/BE), Eric Hemeleers (CEO Eeckman Art & Insurance, BE), Ludi Loiseau (Mede-oprichter en Lid van de CA, Médor, BE, Docent Typografie en Docent Digitale Culturen, ERG, BE) en Christine Meisner (Kunstenaar en Docent Conceptueel Tekenen - Master afdeling, ERG, BE).
Moderator: Constance Hautier - NL - Duur 1u 

Talk IV - Vrijdag 7.10, 16 uur - Tekenen en architectuur - Evolutie van de voorstelling 
Met Francis Carpentier (Hoofd Collecties, CIVA, BE), Carlo Menon (Architect, medeoprichter van Accattone Magazine en docent architectuur, ULB - Faculté d'architecture la Cambre-Horta, BE) en Eva Le Roi (Kunstenaar, Docent Architecturale Representatie, Master sectie, UCL - Faculté d'architecture, BE)
Moderator: Constance Hautier - FR - Duur 1u

Talk V - Vrijdag 7.10, 17.30 uur - Verzamelpraktijken - "...er zijn grote nachten, zelfs voor kleine tuinen".
Met Yves Randaxhe (kunsthistoricus en curator)
Moderator: Marion Adrian - FR - Duur 1u 

 

previous
next

Partners Programma 2022

gepubliceerd op 15.09.22

Art on Paper heeft in samenwerking met verschillende partners een uitgebreid programma opgezet in het kader van de beurs en de Brussels Drawing Week. Ontdek hieronder een overzicht van de initiatieven die vanaf 06 oktober te ontdekken zijn in het hart van het Vanderborghtgebouw: 

•    in situ voorstel "O, 6o, vier tekeningen" van Boris Thiébaut door Le Botanique
•    tentoonstelling "StandUp" van Charlotte Beaudry door CENTRALE for contemporary art
•    tentoonstelling van een selectie van werken uit de collectie van Frédéric de Goldschmidt
•    soloshow van Sarah Minutillo, winnares van de Eeckman Art Prize 2022
•    ontdek de winnaar van de SOFAM FOCUS PRIZE
•    een programma van lezingen en rondleidingen, coworking space door Cloud Seven, officiële boekhandel van Peinture Fraîche, en nog veel meer ! 

Volledig programma binnenkort te ontdekken op onze website en op de website van onze partners.
 

 

previous
next

Brussels Gallery Weekend

gepubliceerd op 12.09.22

Van 8 tot 11 september 2022 vindt in Brussel de 14e editie van het Brussels Gallery Weekend plaats. Een weekend lang zullen een veertigtal galerijen en meer dan een dozijn instellingen en artiestenruimtes hun deuren voor het publiek openen om het eclecticisme en de rijkdom van de Brusselse galerijen in de kijker te zetten.

Van de deelnemende galerijen zullen er 7 ook aanwezig zijn op de volgende editie van Art on Paper, die plaatsvindt van 6 tot 9 oktober 2022 in het Vanderborghtgebouw:

Galerie DYS, Galerie Felix FrachonGalerie La Forest DivonneHopstreet Gallery,Irène Laub GallerySchönfeld GallerySorry We’re Closed

Ontdek het volledige programma en de lijst van de deelnemers hier: brusselsgalleryweekend.com  

 

previous
next

Tickets zijn hier te koop!

gepubliceerd op 05.09.22

Koop uw tickets voor deze unieke 7e editie in het Vanderborghtgebouw in Brussel gekoppeld aan een dicht en uitgebreid programma van activiteiten.
 
Koop uw tickets HIER
 
Ontdek 45 Belgische en internationale galerijen, verspreid over 4 verdiepingen in een volledig heringerichte en luchtige scenografie. Ontdek het programma van de beurs voorgesteld door onze partners: solotentoonstelling van Sarah Minutillo - winnares van de Eeckman Art Prize 2022, tentoonstelling van werken van Boris Thiébaut door Botanique, tentoonstelling van een selectie werken uit de collectie van Frederic de Goldschmidt, programma van talks & tours, tijdelijke coworking space door Cloud Seven, bezoek aan de boekhandel door Peinture Fraîche, ontdekking van de winnaar van de SOFAM FOCUS PRIZE en nog veel meer.

 

previous
next

Exposantenlijst

gepubliceerd op 07.07.22

Klik HIER om de exposantenlijst te ontdekken voor de 2022 editie van Art on Paper, de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst in Brussel.

Wij verwelkomen u graag van donderdag 6 tot zondag 9 oktober 2022 in onze nieuwe en unieke locatie, het Vanderborghtgebouw (Schildknaapstraat 50, B-1000 Brussel) in het centrum van Brussel.

Kom langs op deze 7de editie van de beurs die u opnieuw een uniek panorama zal bieden van de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse tekenkunst.

Meer info: GALERIJEN 2022

 

Bozar
previous
next

Rinus Van de Velde in Bozar

gepubliceerd op 18.02.22

Eerste tentoonstelling (18/2 tot 15/5) van de Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde in Bozar in het kader van Europalia Trains & Tracks.

De trein is een metafoor voor de innerlijke reis van de kunstenaar, die hij presenteert via zijn nieuwe film en een selectie van zijn meest recente werken, alsook de presentatie van een reeks kunstenaars van zijn keuze - Pierre Bonnard, Joseph Cornell, Claude Monet, Jean Tinguely...

Meer info: bozar.be
Image courtesy of Tim Van Laere Gallery

Brafa
previous
next

Brussels Art Walk

gepubliceerd op 18.02.22

Brafa, die haar editie van 2022 heeft moeten uitstellen tot juni, organiseert voor het tweede jaar op rij de Brussels Art Walk.

Van donderdag 17 tot zondag 20 februari 2022 wordt in Brussel een parcours van 37 galerijen voorgesteld, hoofdzakelijk rond de Zavel en de Louizalaan.

Ontdek de volledige route hier: brafa.art

BDW22
previous
next

Brussels Drawing Week 2022

gepubliceerd op 16.02.22

De Brussels Drawing Week is terug van 3 t/m 9 oktober 2022. Bereid je voor om tekenkunst te vieren in alle partnerlocaties van deze derde editie!
 
Tijdens de Brussels Drawing Week vinden opnieuw tal van activiteiten plaats, waaronder de 7de editie van Art on Paper (6 > 9.10.22) in het Vanderborghtgebouw (Schildknaapsstraat 50, 1000 Brussel).

Meer info: drawingweek.brussels

previous
next

Save The Date

gepubliceerd op 02.02.22

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat de volgende editie van Art on Paper van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober 2022 zal plaatsvinden.

De 7de editie van de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst zal in een nieuwe en unieke locatie in het centrum van Brussel, het Vanderborghtgebouw (Schildknaapsstraat 50, B-1000 Brussel), plaatsvinden.

Art on Paper zal de 5 verdiepingen van dit uitzonderlijk gebouw innemen, waar ook een aantrekkelijk programma van activiteiten zal plaatsvinden in het kader van de Brussels Drawing Week (van 3 tot 9 oktober).

Vuillier Clément-feu
previous
next

Tekenprijs Pierre David-Weill

gepubliceerd op 12.01.22

De Franse Académie des Beaux-Arts doet jaarlijks een oproep tot kandidaatstelling voor de tekenprijs Pierre David-Weill

Deze prijs, die in 1971 werd ingesteld door Pierre David-Weill, lid van de Académie des beaux-arts en sinds 1982 wordt gesteund door zijn zoon Michel David-Weill, eveneens lid van de Académie, beloont elk jaar een selectie van kunstenaars die een tekenpraktijk hebben.

De winnaars van de 2021 editie van de Prijs: Clément Vullier (eerste prijs, t.w.v. 8.000 euro), Joshua Durrant (tweede prijs, t.w.v. 4.000 euro) en Lucile Piketty (derde prijs, t.w.v. 2.000 euro), naast een tentoonstelling met de 34 finalisten.

De oproep tot inzending voor de 2022 editie van de Prijs staat open tot 6 februari voor kunstenaars jonger dan 40 jaar, Frans of buitenlands, die ten minste sinds 6 maanden in Frankrijk wonen.

Meer info: academiedesbeauxarts.fr