Galeries 2021
previous
next

Art on Paper 2021 - Exposantenlijst

gepubliceerd op 08.07.21

Wij zijn vereerd u de lijst van exposanten voor de 2021 editie van Art on Paper te mogen aankondigen: GALERIES 2021

Afspraak van 15 tot 19 september in BOZAR in Brussel om de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse tekenkunst te ontdekken.

Info over de ticketreservaties volgt.

previous
next

Brussels Drawing Week - Partners 2021

gepubliceerd op 28.06.21

Brussels Drawing Week heeft de lijst van partners bekendgemaakt voor haar volgende editie, die van 14 tot 19 september 2021 zal plaatsvinden. 

Voor deze tweede editie hebben bijna 30 partners (musea, centra, stichtingen en kunstscholen) zich verenigd in een intensief programma gewijd aan de (her)promotie van hedendaagse, moderne en oude tekenkunst. 

Het volledige programma zal in juli worden bekendgemaakt (rondleidingen, workshops, conferenties, ontmoetingen, tentoonstellingen en voorstellingen).

Meer info op: drawingweek.brussels

 

previous
next

Art Brussels WEEK

gepubliceerd op 31.05.21

De 2021 editie van Art Brussels zal dit jaar plaatsvinden in de galeries in Brussel, Antwerpen, Knokke en Parijs tijdens Art Brussels WEEK van 3 tot 6 juni.

Ontdek het programma en de deelnemende galeries:
www.artbrussels.com
 
De editie kan ook online worden bezocht in de vorm van Viewing Rooms via Artsy van 1 tot 14 juni: www.artsy.net

AOP Eeckman
previous
next

Eeckman Art Prize 2021 - projectoproep

gepubliceerd op 19.05.21

De hedendaagse artistieke kunstscène opwaarderen is één van de doelen van Art on Paper in samenwerking met BOZAR. Daarom lanceert Art on Paper, met de steun van Eeckman Art & Insurance, een projectoproep voor kunstenaars en kunststudenten met affiniteit voor tekenkunst.

De winnaar van de EECKMAN ART PRIZE, geselecteerd door een jury van professionals uit de hedendaagse kunstwereld, krijgt de kans om zijn of haar werk in een solotentoonstelling tentoon te stellen tijdens Art on Paper, die van 15 tot 19 september 2021 in het Ravenstein-circuit van BOZAR plaatsneemt en in de kantoorruimtes van Eeckman Art & Insurance in het kader van de Brussels Drawing Week (14 t/m 19 september 2021).

Klik HIER voor meer informatie over de voorwaarden en de wijze van deelname aan de projectoproep.

Anne Daems BOZAR
previous
next

Anne Daems in BOZAR

gepubliceerd op 17.05.21

Van 14 mei tot 31 oktober toont de Belgische kunstenares Anne Daems (°1966) haar tekeningen, foto's, video's en installaties in een tentoonstelling in BOZAR getiteld Tuinkamer.

De tentoonstelling toont de volledige waaier van haar artistieke praktijk, waarin de details van het dagelijkse leven worden ontleed en op de voorgrond geplaatst, om zo de fragiliteit maar ook de schoonheid van deze eenvoudige realiteit te belichten.

Anne Daems won in 1999 de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst (de huidige Belgian Art Prize) en woont en werkt in Brussel.

Meer info: 
www.bozar.be
Foto credit: Anne Daems, De naaktslak had een vergeet-me-nietje in zijn mond, 2019. Courtesy Micheline Szwajcer

Ballroom Project
previous
next

Ballroom Project

gepubliceerd op 12.05.21

Van 13 tot 16 mei vindt de 3de editie van Ballroom Project plaats in BorgerHub, het voormalige justitiepaleis van Borgerhout, ter gelegenheid van het Antwerp Art Weekend.

Geïnitieerd door de galeriehouders Ida Wollens (DMW Gallery) en Bart Vanderbiesen (Base-Alpha Gallery), biedt Ballroom Project niet-Antwerpse galeries de mogelijkheid om zich in Antwerpen te vestigen tijdens dit hedendaagse kunstevenement.

20 hedendaagse kunstgaleries worden uitgenodigd om elk 3 kunstenaars voor te stellen via een creatief platform dat het midden houdt tussen een kunstbeurs en een groepstentoonstelling.

Meer info:
www.ballroom-project.be

BXLxEMERGENT
previous
next

BXL x EMERGENT

gepubliceerd op 07.05.21

BXL x EMERGENT is het initiatief van een vereniging van Brusselse galeries die, na een eerste editie in Kortrijk, zich nu van 8 mei t/m 6 juni in de historische villa van Emergent in Veurne installeren.
Elke galerie neemt een ruimte van de villa over om haar kunstenaars tentoon te stellen en zo een nieuw publiek te bereiken.

Deelnemende galeries:
Ballon Rouge Collective - Dépendance - Dvir - Harlan Levey Projects - Jan Mot - La Maison De Rendez-Vous - Meessen-De Clercq - Stems Gallery - Super Dakota - Waldburger Wouters

Praktische info:
EMERGENT
8/5 - 6/6, zat – zon van 14 t/m 18u
Grote Markt 26, B-8630 Veurne
https://www.emergent.be

LEAF
previous
next

Limited Edition Art Fair - beurs van de multipel en het gedrukte beeld

gepubliceerd op 22.04.21

De Boghossianstichting organiseert de tweede editie van de Limited Edition Art Fair (LEAF) van 23 t/m 25 april 2021 in Villa Empain.

De Limited Edition Art Fair, beurs van de multipel en het gedrukte beeld, verwelkomt een divers aantal instellingen (Centre de la Gravure et de l’Image imprimée, CIVA), uitgevers (Roven...) en galeries (Baronian Xippas, Galerie Felix Frachon, Irène Laub Gallery, Meessen De Clercq…) die er weken in beperkte oplagen voorstellen: offsetdrukwerk, lithografieën, gravures, zeefdrukken, prenten, foto’s enz.
 
Praktische info: 
Van vrijdag 23 t/m zondag 25 april
Villa Empain, Franklin Rooseveltlaan 67, B-1050 Brussel
villaempain.com

© Françoise Pétrovitch, Galerie Semiose
previous
next

Françoise Pétrovitch, winnares van de 14de Prijs voor hedendaagse tekenkunst van de Fondation Guerlain

gepubliceerd op 26.03.21

De kunstenares Françoise Pétrovitch (FR, 1964) heeft deze donderdagavond de 14de Prijs voor hedendaagse tekenkunst van de Stichting voor hedendaagse tekenkunst gewonnen die online werd aangekondigd door Daniel en Florence Guerlain.
 
Deze prestigieuze prijs, die elk jaar tijdens de Salon du Dessin in Parijs wordt uitgereikt, geeft de kunstenaar recht op een schenking van de Stichting, die ook een werk van de winnaar verwerft. Dit werk wordt vervolgens als schenking aan het Musée national  - Centre Pompidou in Parijs gegeven.

 
Ontdek het werk van Françoise Pétrovitch: francoisepetrovitch.com
Meer informatie over de Prijs voor hedendaagse tekenkunst van de Fondation Guerlain: fondationdfguerlain.com

previous
next

Candle Up !

gepubliceerd op 09.03.21

Sluit je aan bij het initiatief van Brussels Gallery Weekend en Quintessence LAB om kunstenaars in precaire situaties te steunen via de actie 'Candle Up !', waarvan de opbrengst integraal naar het platform Feed The Culture gaat.
 
Candle Up ! is een reeks unieke kaarsen in beperkte oplage, gemaakt door 3 Brusselse kunstenaars: Sanam Khatibi, Lionel Estève en Pieter Vermeersch. Alle winst uit de verkoop van de kaarsen gaat naar de solidaire winkel Feed The Culture, die sinds maart 2020 elke week gratis maaltijdpakketten aanbiedt aan kunstenaars in nood.  
 
Bestel uw kaars(en) vóór 25 maart via brusselsgalleryweekend.com
 
Voor meer info:
Candle Up ! 
Feedtheculture