previous
next

De ​​​​​​​eerste deelnemende galeries 2024 – 9e editie Kunst op Papier

gepubliceerd op 10.07.24

Art on Paper verwelkomt bijna 50 Belgische en internationale galeries en zal zich naast hedendaagse kunst nog meer openstellen voor moderne en antieke kunst.

Ontdek hier de lijst van de eerste exposanten van 2024!

previous
next

SELECTIECOMITE > ADVISORY BOARD

gepubliceerd op 07.06.24

Onder impuls van Virginie Devillez, senior adviseur van Art on Paper, heeft de beurs haar selectiecomité hertekend om een breder strategisch comité samen te stellen, met experts in moderne en antieke tekenkunst en vertegenwoordigers van galeries. Art on Paper heeft ervoor gekozen om zich te omringen met een comité van kunstprofessionals, experts en verzamelaars om haar ontwikkeling en invloed in België en het buitenland te ondersteunen.

Ontdek hier de adviesraad voor 2024!

previous
next

GOEDKEURING VAN DE EECKMAN KUNSTPRIJS 2024 !

gepubliceerd op 03.06.24

De kunstprijs voor inzendingen voor de Eeckman Art Prize 2024 sluit op woensdag 5 juni.

Alle details hier!

 

previous
next

EECKMAN ART PRIZE 2024: de projectoproep is geopend!

gepubliceerd op 07.05.24

De EECKMAN ART PRIZE staat uitsluitend open voor kunstenaars en kunststudenten die een affiniteit met tekenen hebben.

De winnaar van de EECKMAN ART PRIZE krijgt de kans om zijn werk als solotentoonstelling te tonen tijdens de beurs Art on Paper (3 tot 6 oktober 2024) en in de ontvangstruimte van Eeckman tijdens de Brussels Drawing Week (30 september tot 6 oktober 2024).

Vanaf 2023 wordt de winnaar ook door Eeckman uitgenodigd om zijn of haar werk te presenteren in het internationale netwerk van de groep PatrimOne in Parijs, Genève en/of Monaco.

De projectoproep loopt van 2 mei tot 5 juni 2024.

Meer info hier.

previous
next

VERHOGING VAN DE BTW OP KUNSTWERKEN IN BELGIË, CULTUUR IN GEVAAR!

gepubliceerd op 07.05.24

Kunstenaars, Museumdirecteuren, handelaars en veilinghuizen spreken eensgezind hun bezorgdheid uit over de omzetting door België van de "Tariefrichtlijn" 2022/542 van de Europese Unie, die de lidstaten verplicht om vanaf 1 januari 2025 het speciale winstmargeregime waaraan de kunstmarktsector sinds 1996 onderworpen is, gedeeltelijk af te schaffen.

> Link hier

previous
next

Virginie Devillez brengt haar expertise en advies als Senior Adviseur naar Art on Paper.

gepubliceerd op 24.04.24

Als senior adviseur en lid van de adviesraad draagt Virginie Devillez nu actief bij aan de strategische ontwikkeling, artistieke programmering en implementatie van de 9e editie van de beurs in Brussel.

Virginie Devillez is al meer dan 25 jaar actief in de kunstwereld en is een Belgische en internationale kunstexpert, onderzoeker en curator. Ze behaalde een doctoraat aan de Université libre de Bruxelles (2001), waarna ze curator werd bij de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, waar ze projectmanager was voor het Magritte Museum dat in 2009 werd ingehuldigd. Daarna leidde ze de galeries Daniel Templon en Micheline Szwajcer voordat ze van 2016 tot 2023 expert werd in impressionistische, moderne en hedendaagse kunst bij Sotheby's.

Virginie Devillez is ook lid van de beoordelingscommissie van René Magritte, wetenschappelijk medewerker aan de Université libre de Bruxelles, gastcurator in de Musea van Oostende en Pont-Aven voor het project gewijd aan de Belgische impressionistische schilderes Anna Boch en, meer recent, gastcurator in de Delta in Namen voor de tentoonstelling "La carte postale, objet de collection, œuvre d'art".

previous
next

ART ON PAPER 2024 - PIN YOUR AGENDAS!

gepubliceerd op 24.04.24

Art on Paper opent haar deuren van 03 tot 06 oktober in het Gare Maritime. Noteer alvast uw agenda! 

donderdag 03 oktober 2024 > alleen op uitnodiging

> 14.00 > 18.00 - VIP Preview  
> 18.00 > 22.00 - Vernissage  

vrijdag 04 t/m zondag 06 oktober 

> 11u tot 19u - Open voor publiek 

Adres: Gare Maritime - Tour&Taxis - Picardstraat 11, 1000 Brussel

> Voor praktische informatie over hoe de tentoonstelling te bereiken, klik hier

previous
next

ART ON PAPER 9DE EDITIE, 03-06.10.2024

gepubliceerd op 17.04.24

De 2024 editie van Art on Paper, de internationale tekenbeurs, vindt plaats van donderdag 03 tot en met zondag 06 oktober in het Gare Maritime (Tour&Taxis) in Brussel. 

Na een eerste editie die werd toegejuicht door exposanten en bijna 12.000 bezoekers, zal Art on Paper voor de tweede keer meer dan 60 galeries samenbrengen in het Gare Maritime, dat tijdens de Brussels Drawing Week wordt omgetoverd tot een groots tekenpaleis in Brussel. 

Houd onze sociale netwerken in de gaten en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. 

previous
next

AANVRAGEN VOOR GALERIJEN ZIJN OPEN

gepubliceerd op 17.04.24

De inschrijvingen zijn geopend. De deadline voor aanvragen is 5 juni.
Alle aanvragen worden voorgelegd aan het selectiecomité van de beurs, waarvan de samenstelling binnenkort wordt gemaakt. De selectie van de deelnemende galeries zal eind juni bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie over de beurs, kliek hier.

Als u een vraag hebt of meer informatie wilt, neem dan contact op met info@artonpaper.be

 

previous
next

INSTELLINGEN & EVENEMENTEN 2023

gepubliceerd op 06.10.23

Het Blok 7 van Gare Maritime zal gedurende de periode van 5 tot 8 oktober 2023 zes Belgische instellingen verwelkomen ter gelegenheid van de vierde editie van de Brussels Drawing Week. De instellingen en evenementen om te ontdekken zijn:

• Het Centre de la Gravure et de l'Image imprimée met de tentoonstelling Een museum : drie collecties en de gravureworkshop Wie is het?

• Het Cultuurcentrum Strombeek met de tentoonstelling Sound of a moment van Gwendolyn Lootens

• Het Design Museum Brussels met de tentoonstelling Christophe Gevers: Schetsen en plattegronden

• ENSAV La Cambre met de collectieve tentoonstelling SOME BODY STRANGE en artistieke prestaties

• KBR met de collectieve tentoonstelling Congolines. Congolese werken op papier (ca. 1920-1940) uit de verzameling van KBR

• Het Museum van Elsene met de collectieve tentoonstelling Museum van Elsene x Art on Paper

Meer informatie over het programma van de Brussels Drawing Week is beschikbaar op de website https://www.drawingweek.brussels