previous
next

Eerste kunstbeurs in het Gare Maritime

gepubliceerd op 19.05.23

Art on Paper heeft het Gare Maritime (site Tour & Taxis) uitgekozen om er zijn 8e editie te organiseren. Met deze keuze wil de beurs het Gare Maritime van 5 tot 8 oktober 2023 omvormen tot het "Grand Palais of drawing in Brussels".

Het decor omvat grote tentoonstellings- ruimten voor de galerieën, verdeeld over twee hoofdgangen, die uitkomen op de binnentuinen en de uitwisselings- ruimten, en die rechtstreeks toegang geven tot de gastronomische hal van het station (meer dan 10 eetgelegenheden van Michelin-chefs en rijzende sterren uit de gastronomie). Op de beurs zijn er ook talks, een bookshop en een loungebar, die bij vorige edities erg populair waren.

Ontdek hier een voorproefje van de installatie ervan in het centrale schip van dit innovatieve en energieneutrale gebouw.

previous
next

SELECTIECOMITÉ 2023

gepubliceerd op 16.05.23

De selectie van de galerijen is toevertrouwd aan een onafhankelijk selectiecomité van persoonlijkheden die ons de eer bewijzen ons selectiecomité voor 2023 te vormen.

· Anne Bambynek, Curator Nationale Bank van België

· Frédéric de Goldschmidt, Kunstverzamelaar en oprichter, Cloud Seven

· Joost Declercq, Artistiek directeur, Art on Paper

· Florence Derck, Art consultant

· Virginie Devillez, Fine Art Expert and Art advisory

· Paul Vanhonsebrouck, Kunstverzamelaar

Het comité bestudeert de aanvragen en ziet toe op de kwaliteit, de complementariteit en de originaliteit van de artistieke voorstellen.

Lees hier meer over ons selectiecomité.

previous
next

EECKMAN ART PRIZE 2023: de projectoproep is geopend!

gepubliceerd op 05.05.23

De EECKMAN ART PRIZE staat uitsluitend open voor kunstenaars en kunststudenten die een affiniteit met tekenen hebben.

De winnaar van de EECKMAN ART PRIZE krijgt de kans om zijn werk als solotentoonstelling te tonen tijdens de beurs Art on Paper (5 tot 8 oktober 2023) en in de ontvangstruimte van Eeckman tijdens de Brussels Drawing Week (2 tot 8 oktober 2023).

Vanaf 2023 wordt de winnaar ook door Eeckman uitgenodigd om zijn of haar werk te presenteren in het internationale netwerk van de groep in Parijs, Genève en/of Monaco.

De projectoproep loopt van 4 mei tot 2 juni 2023 om 12:00 uur (CET Brussel).

Solliciteer via dit formulier. Meer informatie hier.

previous
next

Internationale zichtbaarheid voor de winnaar van de EECKMAN ART PRIZE 2023

gepubliceerd op 04.05.23

Eeckman breidt zijn engagement voor jonge hedendaagse kunst verder uit en biedt de winnaar van de EECKMAN ART PRIZE de mogelijkheid om zijn werken internationaal tentoon te stellen in de Eeckman-kantoren te Parijs, Genève en/of Monaco.

Deze internationale zichtbaarheid biedt de winnaar van de EECKMAN ART PRIZE nieuwe perspectieven voor ontmoetingen, uitwisselingen en tentoonstellingen.

Behalve deze uitzonderlijke tentoonstelling biedt de EECKMAN ART PRIZE sinds 2016 ook productieondersteuning, een aanzienlijke mediapubliciteit en een solotentoonstelling tijdens de beurs Art on Paper en in de ontvangstruimtes van Eeckman Art tijdens de Brussels Drawing Week.

De projectoproep wordt officieel geopend op 4 mei 2023 en sluit op 2 juni 2023. De winnaar wordt eind juni 2023 bekendgemaakt.

previous
next

CALL FOR APPLICATION

gepubliceerd op 20.03.23

De inschrijvingen voor de 8e editie van Art on Paper zijn nu geopend voor galerijen. De deadline voor aanvragen is 24 mei 2023. Alle aanvragen worden voorgelegd aan het selectiecomité van de beurs, waarvan de samenstelling binnenkort bekend wordt gemaakt. De selectie van de deelnemende galerijen wordt midden juni 2023 bekendgemaakt.

Meer informatie: Géraldine Hubot, Fair Coordinator & Gallery Relations geraldine@artonpaper.be

previous
next

Brussels Drawing Week : van 02 tot 08 oktober

gepubliceerd op 13.03.23

Op initiatief van Art on Paper zal de 4e editie van de Brussels Drawing Week plaatsvinden van 2 tot 8 oktober 2023 binnen de partnerinstellingen in heel Brussel.

In samenwerking met musea, kunstcentra, stichtingen, kunstacademies en scholen biedt de Drawing Week bezoekers de mogelijkheid het tekenen te (her)ontdekken via een intensief programma van ontmoetingen, tentoonstellingen en bezoeken tijdens de hele tekenweek in Brussel.

Meer informatie via drawingweek.brussels

previous
next

Art on Paper : Een beurs voor hedendaagse, moderne en klassieke tekeningen

gepubliceerd op 10.03.23

Een van de belangrijkste nieuwigheden van Art on Paper in 2023 is de opening van de deuren voor Belgische en internationale galeries die tekeningen en werken op papier presenteren van moderne en historische kunstenaars.

Met deze opening bevestigt de beurs haar positie als referentie op het gebied van tekenen. Art on Paper streeft ernaar de hedendaagse tekenkunst deel te laten uitmaken van de kunstgeschiedenis en het belang van de tekening in de kunstpraktijk te traceren.

De beurs brengt een selectie van meer dan 60 Belgische en internationale galerieën samen. Het programma wordt eind juni 2023 bekendgemaakt.

previous
next

Bestemming Gare Maritime

gepubliceerd op 10.03.23

Met genoegen kondigen wij de organisatie aan van de 8ste editie van Art on Paper, van donderdag 5 tot en met zondag 8 oktober 2023 in het hart van het Gare Maritime (Tour & Taxis, Picardstraat 11, B-1000 Brussel).

Art on Paper heeft het Gare Maritime uitgekozen om haar unieke aanbod uiteen te zetten en er haar volgende editie en toekomstige edities te organiseren binnen een opmerkelijke, energieneutrale en innovatieve locatie in Brussel.

previous
next

Art on Paper has opened!

gepubliceerd op 06.10.22

Art on Paper opende vandaag haar deuren, bezoek ons van 12:00 tot 19:00 uur tot en met zondag.

Kom en ontdek de kunstenaars voorgesteld door 45 Belgische en internationale galerijen alsook het programma voorgesteld door de partners van de beurs. 

Ontdek de winnaar van de Sofam Focus Prize die werd toegekend aan de kunstenaar Jo De Smedt, die wordt vertegenwoordigd door Galerie EL (stand 44, 4e verdieping). De prijs werd hem toegekend door een jury bestaande uit:

  •     Simon Delobel, directeur, KIOSK, Gent
  •     Marc Buchy, kunstenaar, Brussel
  •     Suzanne Egeran, kunstadviseur, curator, verzamelaar, Antwerpen
  •     Dada Kahindo, actrice, directeur van Plateforme Contemporaine, Kinshasa
     

 

previous
next

Talks Programma

gepubliceerd op 23.09.22

Neem deel aan "Talks - A cycle of discussions on drawing and works on paper", een onafhankelijk initiatief dat een ruimte wil creëren voor discussies, ontmoetingen en vragen over hedendaagse tekenkunst ter gelegenheid van Art on Paper en de Brussels Drawing Week.

Gecureerd door Marion Adrian
Moderatie door Marion Adrian, Sofie Frederix en Constance Hautier

Talk I - Donderdag 6.10, 14.30 uur - Conserveren, restaureren, tentoonstellen
Met Rebecca Heremans (restaurateur en conservator, S.M.A.K., BE) en Joris Van Grieken (conservator prenten en tekeningen, KBR - Koninklijke Bibliotheek van België, BE).
Moderator: Sofie Frederix - NL - Duur 1u

Talk II - Donderdag 6.10, 16u - Kunstenaarsinterview - Boris Thiébaut
Met Boris Thiébaut (kunstenaar), en Caroline Wolewinski (oprichter en creatief directeur, Bureau Wolewinski, BE)
Moderator: Marion Adrian - FR - Duur 1u

Talk III - Vrijdag 7.10, 14.30 uur - New Generation! 
Met Bérénice Béguerie (Co-Artistiek Directeur, Médor, BE en Co-Editor van Phenicusa Press, FR/BE), Eric Hemeleers (CEO Eeckman Art & Insurance, BE), Ludi Loiseau (Mede-oprichter en Lid van de CA, Médor, BE, Docent Typografie en Docent Digitale Culturen, ERG, BE) en Christine Meisner (Kunstenaar en Docent Conceptueel Tekenen - Master afdeling, ERG, BE).
Moderator: Constance Hautier - NL - Duur 1u 

Talk IV - Vrijdag 7.10, 16 uur - Tekenen en architectuur - Evolutie van de voorstelling 
Met Francis Carpentier (Hoofd Collecties, CIVA, BE), Carlo Menon (Architect, medeoprichter van Accattone Magazine en docent architectuur, ULB - Faculté d'architecture la Cambre-Horta, BE) en Eva Le Roi (Kunstenaar, Docent Architecturale Representatie, Master sectie, UCL - Faculté d'architecture, BE)
Moderator: Constance Hautier - FR - Duur 1u

Talk V - Vrijdag 7.10, 17.30 uur - Verzamelpraktijken - "...er zijn grote nachten, zelfs voor kleine tuinen".
Met Yves Randaxhe (kunsthistoricus en curator)
Moderator: Marion Adrian - FR - Duur 1u