previous
next

Dank u voor deze 6de editie van Art on Paper

gepubliceerd op 24.09.21

We willen iedereen die van de 6de editie van Art on Paper een succes heeft gemaakt, van harte bedanken!

Aan de exposanten, onze artistieke directie, de Bozar-teams, onze publieke en private partners, het hele Art on Paper team... en natuurlijk aan al onze nieuwsgierige en enthousiaste bezoekers: bedankt.

Tot volgend jaar voor een nieuwe editie van Art on Paper, de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst in Brussel.

Ontdek de 2021 editie in beelden: Art on Paper 2021.

previous
next

Carole Ebtinger, Laureaat van de Eeckman Art Prize 2021

gepubliceerd op 13.09.21

Wij zijn verheugd de winnaar van de Eeckman Art Prize 2021 bekend te maken: Carole Ebtinger (1995).

Carole heeft alle juryleden voor zich gewonnen met de zuiverheid, delicatesse en esthetiek van haar werk.

Zij zal twee solotentoonstellingen voorstellen: één in Art on Paper in Bozar, de tweede, in het kader van de Brussels Drawing Week, in de kantoren van Eeckman Art & Insurance. De gepresenteerde serie, Les Terres rares, is een autobiografisch werk.

Voor meer informatie over de Eeckman Art Prize 2021 en het werk van Carole Ebtinger, klik hier.

Praktische informatie:

  • Solotentoonstelling op Art on Paper, van 15 tot 19 september 2021, in Bozar (Ravensteinstraat 23, B-1000 Brussel)
  • Tentoonstelling in de kantoren van Eeckman Art & Insurance (Marconistraat 167 B5, B-1190 Brussel) van 14 tot 18 september 2021, in het kader van de Brussels Drawing Week. Bezoeken zijn ook daarna mogelijk, alleen op afspraak.
  • Meer info
previous
next

Reserveer uw tickets voor Art on Paper 2021

gepubliceerd op 24.08.21

Tickets voor de 2021 editie van Art on Paper zijn te koop via www.bozar.be/artonpaper21

Reserveer nu uw plaats voor deze langverwachte editie van Art on Paper, een beurs op mensenmaat en vol met nieuwigheden. 

32 Belgische en internationale galerijen, meer dan 110 gevestigde en opkomende kunstenaars van 24 verschillende nationaliteiten te ontdekken van woensdag 15 tot zondag 19 september in de prestigieuze tentoonstellingsruimtes van Bozar.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt en de toegangstijden moeten online worden gereserveerd via Bozar.

Galeries 2021
previous
next

Art on Paper 2021 - Exposantenlijst

gepubliceerd op 08.07.21

Wij zijn vereerd u de lijst van exposanten voor de 2021 editie van Art on Paper te mogen aankondigen: GALERIES 2021

Afspraak van 15 tot 19 september in BOZAR in Brussel om de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse tekenkunst te ontdekken.

Info over de ticketreservaties volgt.

previous
next

Brussels Drawing Week - Partners 2021

gepubliceerd op 28.06.21

Brussels Drawing Week heeft de lijst van partners bekendgemaakt voor haar volgende editie, die van 14 tot 19 september 2021 zal plaatsvinden. 

Voor deze tweede editie hebben bijna 30 partners (musea, centra, stichtingen en kunstscholen) zich verenigd in een intensief programma gewijd aan de (her)promotie van hedendaagse, moderne en oude tekenkunst. 

Het volledige programma zal in juli worden bekendgemaakt (rondleidingen, workshops, conferenties, ontmoetingen, tentoonstellingen en voorstellingen).

Meer info op: drawingweek.brussels

 

previous
next

Art Brussels WEEK

gepubliceerd op 31.05.21

De 2021 editie van Art Brussels zal dit jaar plaatsvinden in de galeries in Brussel, Antwerpen, Knokke en Parijs tijdens Art Brussels WEEK van 3 tot 6 juni.

Ontdek het programma en de deelnemende galeries:
www.artbrussels.com
 
De editie kan ook online worden bezocht in de vorm van Viewing Rooms via Artsy van 1 tot 14 juni: www.artsy.net

AOP Eeckman
previous
next

Eeckman Art Prize 2021 - projectoproep

gepubliceerd op 19.05.21

De hedendaagse artistieke kunstscène opwaarderen is één van de doelen van Art on Paper in samenwerking met BOZAR. Daarom lanceert Art on Paper, met de steun van Eeckman Art & Insurance, een projectoproep voor kunstenaars en kunststudenten met affiniteit voor tekenkunst.

De winnaar van de EECKMAN ART PRIZE, geselecteerd door een jury van professionals uit de hedendaagse kunstwereld, krijgt de kans om zijn of haar werk in een solotentoonstelling tentoon te stellen tijdens Art on Paper, die van 15 tot 19 september 2021 in het Ravenstein-circuit van BOZAR plaatsneemt en in de kantoorruimtes van Eeckman Art & Insurance in het kader van de Brussels Drawing Week (14 t/m 19 september 2021).

Klik HIER voor meer informatie over de voorwaarden en de wijze van deelname aan de projectoproep.

Anne Daems BOZAR
previous
next

Anne Daems in BOZAR

gepubliceerd op 17.05.21

Van 14 mei tot 31 oktober toont de Belgische kunstenares Anne Daems (°1966) haar tekeningen, foto's, video's en installaties in een tentoonstelling in BOZAR getiteld Tuinkamer.

De tentoonstelling toont de volledige waaier van haar artistieke praktijk, waarin de details van het dagelijkse leven worden ontleed en op de voorgrond geplaatst, om zo de fragiliteit maar ook de schoonheid van deze eenvoudige realiteit te belichten.

Anne Daems won in 1999 de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst (de huidige Belgian Art Prize) en woont en werkt in Brussel.

Meer info: 
www.bozar.be
Foto credit: Anne Daems, De naaktslak had een vergeet-me-nietje in zijn mond, 2019. Courtesy Micheline Szwajcer

Ballroom Project
previous
next

Ballroom Project

gepubliceerd op 12.05.21

Van 13 tot 16 mei vindt de 3de editie van Ballroom Project plaats in BorgerHub, het voormalige justitiepaleis van Borgerhout, ter gelegenheid van het Antwerp Art Weekend.

Geïnitieerd door de galeriehouders Ida Wollens (DMW Gallery) en Bart Vanderbiesen (Base-Alpha Gallery), biedt Ballroom Project niet-Antwerpse galeries de mogelijkheid om zich in Antwerpen te vestigen tijdens dit hedendaagse kunstevenement.

20 hedendaagse kunstgaleries worden uitgenodigd om elk 3 kunstenaars voor te stellen via een creatief platform dat het midden houdt tussen een kunstbeurs en een groepstentoonstelling.

Meer info:
www.ballroom-project.be

BXLxEMERGENT
previous
next

BXL x EMERGENT

gepubliceerd op 07.05.21

BXL x EMERGENT is het initiatief van een vereniging van Brusselse galeries die, na een eerste editie in Kortrijk, zich nu van 8 mei t/m 6 juni in de historische villa van Emergent in Veurne installeren.
Elke galerie neemt een ruimte van de villa over om haar kunstenaars tentoon te stellen en zo een nieuw publiek te bereiken.

Deelnemende galeries:
Ballon Rouge Collective - Dépendance - Dvir - Harlan Levey Projects - Jan Mot - La Maison De Rendez-Vous - Meessen-De Clercq - Stems Gallery - Super Dakota - Waldburger Wouters

Praktische info:
EMERGENT
8/5 - 6/6, zat – zon van 14 t/m 18u
Grote Markt 26, B-8630 Veurne
https://www.emergent.be