Vuillier Clément-feu
previous
next

Tekenprijs Pierre David-Weill

gepubliceerd op 12.01.22

De Franse Académie des Beaux-Arts doet jaarlijks een oproep tot kandidaatstelling voor de tekenprijs Pierre David-Weill

Deze prijs, die in 1971 werd ingesteld door Pierre David-Weill, lid van de Académie des beaux-arts en sinds 1982 wordt gesteund door zijn zoon Michel David-Weill, eveneens lid van de Académie, beloont elk jaar een selectie van kunstenaars die een tekenpraktijk hebben.

De winnaars van de 2021 editie van de Prijs: Clément Vullier (eerste prijs, t.w.v. 8.000 euro), Joshua Durrant (tweede prijs, t.w.v. 4.000 euro) en Lucile Piketty (derde prijs, t.w.v. 2.000 euro), naast een tentoonstelling met de 34 finalisten.

De oproep tot inzending voor de 2022 editie van de Prijs staat open tot 6 februari voor kunstenaars jonger dan 40 jaar, Frans of buitenlands, die ten minste sinds 6 maanden in Frankrijk wonen.

Meer info: academiedesbeauxarts.fr

previous
next

Eerste editie van Art Antwerp

gepubliceerd op 13.12.21

Een nieuwe beurs voor hedendaagse kunst in België: Art Brussels lanceert Art Antwerp. De eerste editie, die in 2020 had moeten plaatsvinden, werd uitgesteld als gevolg van de pandemie maar vindt dit jaar plaats van 16 tot 19 december in Antwerpen (Antwerp Expo).

De beurs is kleiner dan Art Brussels met 55 galeries met een Belgische en Antwerpse focus en bijna 300 kunstenaars.

Onder de deelnemende galeries, een groot aantal galeries die hebben deelgenomen aan eerdere edities van Art on Paper: Baronian Xippas, Galerie Nadja Vilenne, Galerie Nathalie Obadia, Galerie Sofie Van de Velde & PLUS-ONE Gallery, Hopstreet Gallery, Irène Laub Gallery...

Praktische informatie en de volledige deelnemerslijst: art-antwerp.com

previous
next

Joost Declercq benoemd tot artistiek coördinator van Mu.ZEE

gepubliceerd op 07.12.21

Joost Declercq, artistiek directeur van Art on Paper samen met Charlotte Crevits, is benoemd tot artistiek coördinator van het Mu.ZEE in Oostende.

Hij zal deze taak parallel met zijn andere verplichtingen uitvoeren tot de definitieve benoeming van een artistiek directeur voor het museum.

Sinds 2020 maakt Joost Declercq deel uit van de werkgroep die, samen met de nieuwe directeur van het museum, Dominique Savelkoul, werkt aan de reorganisatie van het Mu.ZEE en zijn artistiek beleid.

Meer info: muzee.be

previous
next

Ecrire, c’est dessiner

gepubliceerd op 08.11.21

De tentoonstelling Ecrire, c'est dessiner, die tot 21 februari 2022 in het Centre Pompidou-Metz loopt, is ontstaan uit een gesprek met de kunstenaar en dichter Etel Adnan (1925) en verkent het schrijven en zijn tekens en hun verband met de praktijk van het tekenen.

De tentoonstelling stelt de handgeschreven wereld tegenover de digitale wereld en belicht de poëzie van het schrift aan de hand van brieven en manuscripten van kunstenaars en andere illustere persoonlijkheden (Arthur Rimbaud, Victor Hugo,...) en tekeningen van oa Etel Adnan, Pierre Alechinsky, Louise Bourgeois.

Etel Adnan wenst dat we naar een eenvoudig geschrift kijken "als naar een schilderij in een museum".
 
Meer info: centrepompidou-metz.fr

previous
next

Boris Kurdi, winnaar van de 22e Prijs van de Stichting Pernod Ricard

gepubliceerd op 29.10.21

De Franse kunstenaar Boris Kurdi (1990) heeft de 22e Prijs van de Stichting Pernod Ricard gewonnen. Hoewel zijn werk zich zowel tot de schilderkunst als tot de beeldhouwkunst uitstrekt, is het door de vrijheid die de tekenkunst biedt dat de kunstenaar zich het best uitdrukt. 

Zijn werk is te zien in de Pernod Ricard Foundation in Parijs, waaronder een grote panoramische tekening.

Naast de tentoonstelling heeft de kunstenaar een beurs van 15.000 euro gekregen om een project in het buitenland te ontwikkelen, en heeft het Centre Pompidou één van zijn werken aangekocht.

Voor meer informatie: fondation-pernod-ricard.com

previous
next

Dank u voor deze 6de editie van Art on Paper

gepubliceerd op 24.09.21

We willen iedereen die van de 6de editie van Art on Paper een succes heeft gemaakt, van harte bedanken!

Aan de exposanten, onze artistieke directie, de Bozar-teams, onze publieke en private partners, het hele Art on Paper team... en natuurlijk aan al onze nieuwsgierige en enthousiaste bezoekers: bedankt.

Tot volgend jaar voor een nieuwe editie van Art on Paper, de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst in Brussel.

Ontdek de 2021 editie in beelden: Art on Paper 2021.

previous
next

Carole Ebtinger, Laureaat van de Eeckman Art Prize 2021

gepubliceerd op 13.09.21

Wij zijn verheugd de winnaar van de Eeckman Art Prize 2021 bekend te maken: Carole Ebtinger (1995).

Carole heeft alle juryleden voor zich gewonnen met de zuiverheid, delicatesse en esthetiek van haar werk.

Zij zal twee solotentoonstellingen voorstellen: één in Art on Paper in Bozar, de tweede, in het kader van de Brussels Drawing Week, in de kantoren van Eeckman Art & Insurance. De gepresenteerde serie, Les Terres rares, is een autobiografisch werk.

Voor meer informatie over de Eeckman Art Prize 2021 en het werk van Carole Ebtinger, klik hier.

Praktische informatie:

  • Solotentoonstelling op Art on Paper, van 15 tot 19 september 2021, in Bozar (Ravensteinstraat 23, B-1000 Brussel)
  • Tentoonstelling in de kantoren van Eeckman Art & Insurance (Marconistraat 167 B5, B-1190 Brussel) van 14 tot 18 september 2021, in het kader van de Brussels Drawing Week. Bezoeken zijn ook daarna mogelijk, alleen op afspraak.
  • Meer info
previous
next

Reserveer uw tickets voor Art on Paper 2021

gepubliceerd op 24.08.21

Tickets voor de 2021 editie van Art on Paper zijn te koop via www.bozar.be/artonpaper21

Reserveer nu uw plaats voor deze langverwachte editie van Art on Paper, een beurs op mensenmaat en vol met nieuwigheden. 

32 Belgische en internationale galerijen, meer dan 110 gevestigde en opkomende kunstenaars van 24 verschillende nationaliteiten te ontdekken van woensdag 15 tot zondag 19 september in de prestigieuze tentoonstellingsruimtes van Bozar.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt en de toegangstijden moeten online worden gereserveerd via Bozar.

Galeries 2021
previous
next

Art on Paper 2021 - Exposantenlijst

gepubliceerd op 08.07.21

Wij zijn vereerd u de lijst van exposanten voor de 2021 editie van Art on Paper te mogen aankondigen: GALERIES 2021

Afspraak van 15 tot 19 september in BOZAR in Brussel om de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse tekenkunst te ontdekken.

Info over de ticketreservaties volgt.

previous
next

Brussels Drawing Week - Partners 2021

gepubliceerd op 28.06.21

Brussels Drawing Week heeft de lijst van partners bekendgemaakt voor haar volgende editie, die van 14 tot 19 september 2021 zal plaatsvinden. 

Voor deze tweede editie hebben bijna 30 partners (musea, centra, stichtingen en kunstscholen) zich verenigd in een intensief programma gewijd aan de (her)promotie van hedendaagse, moderne en oude tekenkunst. 

Het volledige programma zal in juli worden bekendgemaakt (rondleidingen, workshops, conferenties, ontmoetingen, tentoonstellingen en voorstellingen).

Meer info op: drawingweek.brussels